Digitalni marketing

Digitalni marketing je oblast marketinga koja se prevashodno bavi kreiranjem onlajn strategije u cilju brendiranja i pospešivanja vidljivosti digitalnog lika neke kompanije na internetu.

S obzirom na to da od 70 do 80% ljudi imaju internet i da svoje vreme provode za računarima i prenosivim uređajima i telefonima (izvor: Smart insights), što u poslovne svrhe, što u slobodno vreme – i ne čudi činjenica da je ova oblast marketinga postala traženija i od običnog marketinga.

Floskula da ako ne postojite na internetu, kao da i ne postojite i nije toliko pogrešna uzevši u obzir da oko 90% korisnika interneta starosti 16-24 godine posećuje i koristi društvene mreže, dok čak 77% posećuje onlajn prodavnice i kupuje proizvode posredstvom interneta (izvor: Global web index 2016).

Takođe, to što 37% korisnika preko pretraživača dolazi do željenog proizvoda pre nego posredstvom direktnog marketinga (34%) samo govori u prilog činjenici da je digitalni marketing tek uzeo zamajac i da se u bliskoj budućnosti može očekivati da ostvari pun potencijal (izvor: Similar web 2014).

Marketing na društvenim mrežama, skraćeno „SMM“ (engl. social media marketing) predstavlja vrstu digitalnog marketinga usko specijalizovanu za društvene mreže na kojima se nalaze vaši potencijalni klijenti ili kupci (npr. Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+). Cilj marketinga na društvenim mrežama je kreiranje tekstualnog i vizuelnog sadržaja koji podstiče korisnike na akciju, i na kraju promenu u ponašanju.

Zašto onda ne biste i vi svojim brendom ostavili pečat u digitalnom svetu?

Agencija MARIT bavi se digitalnim marketingom u sklopu usluge informatičkog konsaltinga. Više informacija o tome možete pronaći upravo ovde, na našem oficijalnom sajtu.

Translate »